(Υπεύθυνοι: Χαράλαμπος Μηλιώνης, Καθηγητής Παθολογίας και Αντώνιος Βλάχος, Επίκουρος Καθηγητής Παιδοκαρδιολογίας)

Το Ιατρείο εξειδικεύεται στη διάγνωση και την αντιμετώπιση των διαταραχών του μεταβολισμού των λιπιδίων που αφορούν παιδιά και εφήβους (2-16 ετών).

Σε αυτό μπορούν να απευθύνονται παιδιά και έφηβοι με οποιαδήποτε δυσλιπιδαιμία (από αμιγή υπερχοληστερολαιμία έως και τις πιο σύνθετες, γενετικές μορφές δυσλιπιδαιμίας) ώστε να παρακολουθούνται και να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες διεθνείς και ευρωπαϊκές οδηγίες.

Το ιατρείο εφαρμόζει τον έλεγχο καταρράκτη (“cascade screening”) προσπαθώντας να αναγνωρίσει τους συγγενείς 1ου, 2ου, και εάν είναι δυνατό 3ου βαθμού με δυσλιπιδαιμία, τους οποίους και παραπέμπει στο ιατρείο Λιπιδίων για τους ενήλικες.

Το Ιατρείο λειτουργεί από το 2009 και βρίσκεται στο υπόγειο των εξωτερικών ιατρείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων – (συστεγάζεται με το Παιδοκαρδιολογικό ιατρείο).

Επιπρόσθετα στις εργαστηριακές εξετάσεις, προσφέρεται η δυνατότητα υπερηχογραφικού ελέγχου της ανατομία (carotid intima-media thickness, cΙΜΤ) και της λειτουργίας του αγγειακού ενδοθηλίου (ροο-εξαρτώμενη αγγειοδιαστολή, flow-mediated dilation, FMD).

Ώρες λειτουργίας κάθε Πέμπτη 12:30 - 14:00.

Ειδικευμένοι Ιατροί: Μηλιώνης Χαράλαμπος, Καθηγητής Παθολογίας
Βλάχος Αντώνιος, Επίκουρος Καθηγητής Παιδοκαρδιολογίας

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2651099211, 2651099504 για ραντεβού (κωδικός ιατρείου στη Γραμματεία του ΠΓΝΙ: 470)